Tapahtumakeskuksen nimeksi Satama Areena

Tapahtumakeskuksen nimeksi Satama Areena

Kotkan Kantasatamaan rakennettavan tapahtumakeskuksen nimi Satama Areena löytyi nimikilpailun kautta. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin opiskelijoille ja alumneille järjestettyyn kilpailuun tuli peräti 89 nimiehdotusta. Voittajaehdotuksen Satama Areena teki Xamkin alumni Henna Vertanen.

Tapahtumakeskuksen toimitusjohtaja Minna Nymanin mielestä voittajanimi on kotkalaisille läheinen ja avautuu vieraalle helposti. Nimi tarjoaa myös mielikuvitukselle rajattomia mahdollisuuksia kääntäen katseet kohti tulevaa ja suuriakin tapahtumia. ”Satama Areena onnittelee lämpimästi Hennaa hienosta oivalluksesta”, Nyman hymyilee.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin koulutusalajohtaja Petteri Ikonen oli myös tyytyväinen tulokseen ja nimikilpailun runsaaseen osallistujamäärään. ”Mielestäni se osoittaa hienolla tavalla laajan kiinnostuksen uutta tapahtumakeskusta kohtaan ja samalla viestii positiivista odotusta koko Kantasataman uudistumisesta”, Ikonen toteaa ja onnittelee voittajanimestä Vertasta sekä Satama Areenaa.

Tapahtumakeskuksen toimitusjohtaja Minna Nyman korostaa myös, että satama on aina tuonut Kotkalle vaurautta ja tarjonnut kotkalaisille työtä. ”Voittajanimi antaa tapahtumakeskukselle vahvan kotkalaisen identiteetin. Nimen kautta merkittävälle paikalle tuleva rakennus asettuu luontevasti Kotkan moderniin arkkitehtuuriin, historiaa ja satamakaupungin luonnetta unohtamatta”, Nyman perustelee. ”Kotka tunnetaan sen satamista. Kaupunkimme uusi ylpeys kunnioittaa ja vahvistaa kotkalaisia arvoja.”